Dārznieks pastāstīja, ko viņš ar peonijām izdara jau aprīlī, lai tās ziedētu tik krāšņi kā vēl nekad: efekts ir iespaidīgs!

Foto – Pexels

Daudzās kultūrās peonijas simbolizē bagātību un veiksmi. Tās ir vienas no skaistākajām puķēm mūsu dārzos. Lai gan to audzēšana nav pārāk sarežģīta, ir vērts izmantot pareizo mēslojumu, bet tas nav vienīgais, kas jāzina par peoniju kopšanu. Lūk, ko pieredzējuši dārznieki dara ar peonijām jau tagad – aprīlī!

Kas jādara, lai tās ziedētu krāšņiem, sulīgiem ziediem?

Peonijas ir eleganti, ļoti krāšņi ziedi. Tās ir ļoti populāras gan mūsu platuma grādos, gan citur pasaulē, bet to izcelsme nāk no Vidusāzijas reģioniem. Interesanti, ka peonijas tur, iespējams, audzēja jau 1000 gadu pirms mūsu ēras.

Mūsdienās šīs puķes joprojām ir ļoti iecienītas arī Tālajos Austrumos, taču arī daudzi audzētāji Eiropā ar lielu prieku tās attīsta un pilnveido. Izrādās, ka peonijas vislabāk mēslot nevis īsi pirms to sezonas, bet gan tieši pavasarī. Taču ir ļoti svarīgas nianses – kā to pareizi darīt!

Foto – Pexels

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kad un kā mēslot peonijas?

Ziedēšanas laikā peonijas pārsteidz ar saviem skaistajiem ziediem. Tomēr, lai šie ziedi izskatītos patiešām iespaidīgi, tie ir pareizi jākopj.

Par laimi, peonijas nav no tiem augiem, kas prasa sarežģītu kopšanu un audzēšanu. Tomēr, ja vēlaties, lai jūsu dārzā būtu visskaistākā peoniju dobe, tās ir pienācīgi jāaprūpē. Tātad, izrēķināsim vispiemērotāko laiku to mēslošanai un vēl ir daži dārznieku iecienīti “triki”, lai jūsu peoniju dobe būtu patiešām visskaistākā.

Foto – Pexels

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment